Användbarhet utan att tulla med designen

Båtdynor

Båtdynorna gör båtlivet bekvämare och ger båtens utseende ett märkbart lyft. Då vi tagit fram dynorna har vi samarbetat med flera båttillverkare.

Utseende och komfort med dynor

Vi kan erbjuda förnyade dynor skapade enligt originalmönster som enskilda dynor eller komplett serie.

Våra båtdynor erbjuder fantastisk användbarhet utan att tulla på utseendet. Vi har redan i åratal tillverkat originaldynorna framför allt till olika öppna båtar. När det börjar vara dags att byta ut båtdynorna, kan vi leverera hela dynuppsättningar eller enstaka båtdynor tillverkade enligt originalmönstren. Du kan också få dina båtdynor i en ny färg, inom ramen för vårt material- och färgurval.

Observera att vi endast tillverkar båtdynor efter våra mönster. Om båtdynorna på din båt inte är tillverkade av oss, rekommenderar vi att du vänder dig till båttillverkaren med frågor om nya båtdynor. Vi klär inte om enstaka båtdynor eller båtinredningar.

Individuella lösningar för båttillverkare

Från idé till stoppning

Vi designar båtdynor för dina behov

Vi ritar båtdynorna i 3D-program, där vi kan modellera väldigt varierande alternativ utan att modellera en produktprototyp. Detta gör att planeringsarbetet går fort och är kostnadseffektivt. Vi kan tillverka dynuppsättningar för nya båtmodeller redan i förväg så att båtdynorna finns färdiga redan för de första prototyperna och visningsbåtarna. I vårt omfattande materialurval finns en lämplig färg- och materialkombination för alla behov.

Skilj dig från mängden

Sytt eller HF-svetsat mönster med ensamrätt

I vårt omfattande urval av vinylmaterial hittar du den perfekta färg- och materialkombinationen. Båtdynorna och -madrasserna kan individualiseras genom att sy olika mönster på dem. Vi kan även sy eller HF-svetsa det önskade mönstret på det valda textilmaterialet. Mönstret kan även tillverkas med ensamrätt.

Kundorienterade lösningar

Individuella projekt

Vi designar båtdynor och -madrasser enligt era behov. Vi kan anpassa er egen design till våra produktionsmetoder eller ta fram en helt ny design. Båtdynor och -madrasser kan tillverkas så att de möjliggör vissa funktioner, till exempel fällbara eller vändbara ryggstöd. När de stoppade delarna förses med gångjärn kan den enkelt förvaras även i ett mindre utrymme. Vi kan tillverka båtmadrasser med hård eller mjuk rygg, varvid till exempel en solmadrass kan vara en bärande konstruktion.

Skötselanvisningar

Lite smuts

  • Torka av båtdynor med en lätt fuktad tvättduk. Du kan använda en liten mängd neutral tvättlösning på tvättduken.
  • Låt ytan torka i ett ventilerat utrymme.

Större fläckar

  • Lösgör dynfodralet från skummet.
  • Tvätta fodralet för hand i ljummet vatten med mild tvållösning. Obs! Endast handtvätt!
  • Skölj fodralet omsorgsfullt och torka genom vädring.

Allmän:

  • Förvara dynorna i båten på så vis att de inte utsätts för regnvatten. Även om skumplasten inuti dynan har en skyddande plastyta, är den inte vattentät. Det kan bildas mögel i skumplasten och inuti dynfodralet om dynan blir våt ofta och inte får torka i ett ventilerat utrymme.
  • Båtdynorna bör inte förvaras i direkt solljus under längre tid. Även om materialet är UV-skyddat kan utsättning för UV-ljus under längre tid bleka färgerna och förkorta materialets användningstid.
  • Förvara dynorna under vintern på ett torrt, välventilerat ställe. Använd eller förvara inte dynor i läderimitation i hård köld, eftersom materialets yta kan spricka.