Är båten välskyddad?

Överdrag

Vi tillverkar hamn- och transportkapell, pulpetöverdag och överdrag för olika stoppade inredningar till olika båtmodeller för båttillverkare. Alla våra mönster är i digital form, vilket innebär att vi kan leverera privatkunder högklassiga överdrag sydda enligt originalmönstret till sådana äldre båtmodeller till vilka återförsäljaren inte längre säljer överdrag. Vi tillverkar också fönsterskydd och gardiner till båtar.

FÖR ETT EXTRA KOMFORTABELT BÅTLIV

Funktionalitet, stil och hållbarhet

Våra olika skyddsöverdrag designas i samarbete med båttillverkarna och med beaktande av olika båtars olika användningsändamål. På så sätt passar överdraget alltid båtmodellen och ger den bästa användbarheten.

Då du behöver förnya presenning, kan du vara säker på att vi levererar en produkt med hög kvalitet, som redan från början formgetts med beaktande av användningssyftet för din båt. Som tillverkare av original produkter kan vi erbjuda presenningen tillverkat enligt originalmönster, som passar din båt.

Anbudsbegäran om presenning

Vår kundtjänst kontaktar dig när vi har behandlat din offertbegäran.

Obligatoriskt fält: *

Bågar

Om ditt nuvarande skyddsöverdrag är tillverkat av VA-Varuste och du beställer ett nytt överdrag enligt samma mönster kan det nya överdraget monteras på de befintliga bågarna. Du kan alltså fortsätta att använda dina nuvarande bågar, förutsatt att de är intakta.

Om bågarna är böjda eller trasiga, bör du beställa nya bågar till det nya överdraget. Du kan behöva nya bågar också om du ska beställa en annan överdragsversion än den du haft tidigare. Vi rekommenderar att du beställer nya bågar också om du inte är säker på om modellen på det nya överdraget stämmer överens med det nuvarande överdraget (t.ex. det nuvarande överdraget har inte tillverkats av VA-Varuste).

Bågarna tillverkas beroende på överdragsmodellen av HST-stålrör eller aluminium. Också rörens tjocklek beror på överdragsmodellen. De vanligaste rörtjocklekarna är Ø 18 (med plastbeslag), Ø 20 och Ø 25 mm (med rostfria beslag).

Vissa överdragsmodeller har en justerbar fot i stället för bågar, och vissa modeller har ingendera.

Kunden ansvarar för att uppgifterna som lämnas om båten stämmer.

Särskilda anmärkningar

Bilagor

Godkänn villkoren och skicka

Obs! Leveranstiden för skräddarsydda hamnskydd är för närvarande cirka 1,5 månader från beställning.

Vi bekräftar den exakta leveranstiden i orderbekräftelsen, som du får via e‑post när vi har behandlat din beställning.

Hamnkapell

Funktionalitet, stil och hållbarhet

Hamnkapellet skyddar din båt mot regn, UV-strålning och skräp när båten ligger i hamn. Vid behov kan hamnkapellet tillverkas för bågar eller också kan man använda stödpinnar som förhindrar vattenansamlingar ovanpå kapellet. Hamnkapell tillverkas oftast av lätt PVC. Kapellet kan täcka över hela sittbrunnen, enbart styrpulpeten eller fönstren på en båt med styrhytt.

Kapellväv för hamnkapell

Material

Våra produkter tillverkas av lättskötta material som håller år efter år. I hamnkapell till exempel använder vi den högklassiga kapellväven Sunbrella plus eller PVC-material med olika tjocklekar.

Mönsterarkiv

I vårt mönsterarkiv finns redan idag tusentals båtmodeller och arkivet kompletteras löpande. Om vi inte har mönstret till överdraget för din båtmodell, kan vi mycket sannolikt tillverka ett nytt hamnkapell utifrån det gamla.

Om du däremot inte har ett gammalt överdrag, är inte heller detta något problem. Vi kan rita ett helt nytt, individuellt överdrag för din båt, som tillverkas exakt efter dina behov.

Vår designverksamhet

VA-Varustes egna designer tar fram mönster för nya produkter med 3D-ritprogram eller med hjälp av traditionella sömnadstekniker.

Gerber-skärmaskiner

Delarna till kapellet skärs i regel med automatiska skärmaskiner. Automatisk tillskärning utifrån digitala kapellmönster garanterar en jämn kvalitet. Delarna blir alltid lika stora och placeringen av infästningsbeslag blir korrekt enligt mönstret.

Kapellbågar

Vi tillverkar kapellbågarna i huvudsak själva. Våra metallavdelningar i Kuopio och Suwałki har gediget specialkunnande och använder alltid uppdaterade mönster.

Sömnad och slutlig bearbetning av utseendet

Vi kombinerar traditionella hantverksfärdigheter och moderna produktionsmetoder för att uppnå högsta möjliga kvalitet i sömnaden och finishen på våra kapell.

Vintern kom oväntat?

VA-Vinterskydd

Våra vinterskydd ger båten det skydd den förtjänar vid vinterförvaring. VA-Vinterskydd tillverkas alltid enligt modell. Det är lätt att installera och använda vinterskyddet.

Är båten välskyddad?

Vinterskyddstomme

Vinterskyddstommen stöder sig på båtens räcken och repfästen. Stommen tillverkad av Excel-armerad plast är hållbar, men lätt. Det är lätt att själv montera vinterskyddstommen.

Stommen sätts samman av ett topprör med flera delar och teleskopreglerbara sidostöd. Stommen kommer med en monteringsanvisning, av vilken de rätta fastsättningsplatserna framgår.

Om något av rören eller fästena i vinterskyddstommen exempelvis tappas bort, kan du skaffa nödvändiga reservdelar förmånligt hos oss. I samband med båtbyte är det även lätt att anpassa stommen för en annan båtmodell.

Vinterskyddstommen levereras i en behändig förvaringspåse, som gör att du kan förvara paketet som inte tar mycket plats i exempelvis förrådet.