En modern klassiker

Båtstolar

Vi har formgett en båtstolskollektion, var utgångspunkten för formgivningen har varit gedigen design som är användarvänlig, men även ser bra ut. Vi har kombinerat ergonomi med ett modernt formspråk. Våra båtstolar skiljer sig från andra i och med deras stiliga formgivning.

Funktionalitet, stil och hållbarhet

Utgångspunkten är god design som märks i användarkomforten och utmärker sig genom sitt stiliga utseende

VA-båtstolarnas design och tillverkning är finländskt kvalitetsarbete. Framdelen på alla våra båtstolsmodeller kan fällas upp, vilket gör det enkelt att köra stående. Vid behov kan man även sitta på den uppfällda framdelen. Hybridkonstruktionen säkerställer båtstolens hållfasthet även vid hård användning. VA-båtstolar erbjuds med olika material- och färgalternativ.

Vår båtstolskollektion för privatkunder

VA-Mini

VA-Mini är framtagen för bekvämt och sportigt båtliv. Tack vare sin kompakta storlek passar VA-Mini de flesta båtmodeller.
Läs mer

VA-Mini

VA-Mini GT

VA-Mini GT är ditt val om du vill ha en gnutta lyx utan att behöva pruta på de krav som hård fart ställer på stolen. Tack vare sin kompakta storlek passar VA-Mini GT de flesta båtmodeller.
Läs mer

VA-Mini GT

VA-Pro

VA-Pro är avsedd för ett tryggt och angenämt båtliv, därför att ryggstödet och den främre kanten på stolen går att reglera i fyra olika lägen i en handvändning. På så vis blir körställningen både ergonomisk och trygg. Stolen är försedd med en pantenterad snabbregleringsmekanism och går enkelt att justera så att den passar just dig.
Läs mer

VA-Pro

VA-Swing

VA-Swing gör båtlivet mer bekvämt. Den fördelaktiga designen hos sätets höft- och ryggstöd gör körställningen stabil och den extramjuka sätesvadderingen ökar bekvämligheten. VA-Swing är formgiven för att vara lätt och snabb att ta sig in i och ut ur.
Läs mer

VA-Swing

Skötselanvisningar

Lite smuts

  • Torka av båtstol med en lätt fuktad tvättduk. Du kan använda en liten mängd neutral tvättlösning på tvättduken.
  • Låt ytan torka i ett ventilerat utrymme.

Allmän:

  • Förvara dynorna i båten på så vis att de inte utsätts för regnvatten. Även om skumplasten inuti dynan har en skyddande plastyta, är den inte vattentät. Det kan bildas mögel i skumplasten och inuti dynfodralet om dynan blir våt ofta och inte får torka i ett ventilerat utrymme.
  • Båtdynorna bör inte förvaras i direkt solljus under längre tid. Även om materialet är UV-skyddat kan utsättning för UV-ljus under längre tid bleka färgerna och förkorta materialets användningstid.
  • Förvara dynorna under vintern på ett torrt, välventilerat ställe. Använd eller förvara inte dynor i läderimitation i hård köld, eftersom materialets yta kan spricka.

Individuella lösningar till olika båttillverkare

Från idé till båtstol

Båtstolar med olika lösningar

Vi designar och tillverkar båtstolar för olika behov inom båtindustrin. Om det behövs, har vi möjlighet att modifiera båtstolarna i standardkollektionen i fråga om material, färger och sömmar. På så sätt kan vi ta fram båtstolar för olika behov med en låg kostnad. Standardstommarna kan även förses med skräddarsydda skumstoppningar till en rimlig kostnad.

Vi kan designa och genomföra individuella stoppningar av formskum för de olika stommarna i vårt sortiment, vilket ger möjlighet att ta fram olika lösningar för olika behov. Vid behov kan vi även tillsammans med våra samarbetspartner formge och tillverka egna formar för stommarna för att på så sätt ta fram mycket individuella båtstolslösningar. Kostnadsmässigt passar detta för stora produktionsserier.

Kundorienterade lösningar

Individuella projekt

Vårt yrkeskunniga designteam i Kuopio och vid vår fabrik i Polen designar kapellets textildelar, anpassar produkten för produktion och vid behov testar lösningarna. Genom att ta hand om hela design- och monteringsprocessen för en produkt, kan vi erbjuda våra kunder bästa möjliga kvalitet.

Hittar du inget som passar?

Vi designar båtstolar efter dina behov

– Klädsel

Vårt yrkeskunniga designteam i Kuopio och vid vår fabrik i Polen designar kapellets textildelar, anpassar produkten för produktion och vid behov testar lösningarna.

– Formskum

De komplicerade skumplastdelarna på båtstolar kan vid behov tillverkas med olika gjutningstekniker. Vår planeringsavdelning tar fram preliminära gjutformsmallar för underentreprenad.

– Skumstoppning

De flesta båtstoppningarna kan tillskäras av färdiga skumplastdelar. Tack vare vår leverantörskedja med mångsidig kompetens kan vi även genomföra mer komplicerad tillskärning.

– Stommen utgör grunden för en båtstol

Båtstolarnas stomkonstruktioner anpassas alltid till kundens behov. Med våra samarbetspartner kan vi ta fram lösningar för stödkonstruktioner av plast, metall eller trä.

– Montering

Genom att ta hand om hela design- och monteringsprocessen för en produkt kan vi erbjuda dig bästa möjliga kvalitet.

– Leverans

Vår bas i Kuopio betjänar våra nordiska kunder. Fabriken i Suwałki i Polen ger oss bra förbindelser till hela Europa.

Skilj dig från mängden

Sytt eller HF-svetsat mönster med ensamrätt

I vårt omfattande urval av vinylmaterial finns en lämplig färg- och materialkombination för alla behov. Vi kan även sy eller HF-svetsa det önskade mönstret på det valda textilmaterialet. Mönstret kan även tillverkas med ensamrätt för ett båtmärke.

Från idé till båtstol

En stomme enligt dina behov

I de flesta av våra båtstolar används en stomme som är tillverkad genom att kombinera tålig och hållfast polyetenplast och lätt aluminium. Vi kan utnyttja befintliga polyetendelar i planeringen av nya båtstolar, vilket ger oss möjlighet att hålla produktutvecklings- och tillverkningskostnaderna under kontroll. Alternativt kan båtstolens stomme också tillverkas av böjda aluminiumrör. På detta sätt kan vi tillverka extremt lätta båtstolar. I vissa båtstolar använder vi aluminium- och polyetenskivor samt formplywood i stommen.