Lisämukavuutta veneilyyn
Venekuomut

Venekuomu toimii lisäsuojana eri olosuhteissa, oli kyseessä sitten sadekeli tai kuuma aurinkoinen päivä. Venekuomun toimivuus, ulkonäkö ja kestävyys ovat aina tärkeä osa veneen käytettävyyttä ja ilmettä.

VA-Venekuomut vuodesta 1969
Toimivuutta, tyyliä ja kestävyyttä

Alkuperäiset venekuomumme on aina suunniteltu yhteistyössä veneiden valmistajien kanssa huomioiden veneiden eri käyttötarkoitukset. Näin venekuomut palvelevat parhaiten veneen käyttäjää. Olemme valmistaneet alkuperäiset venekuomut useimpiin kotimaisiin ja skandinaavisiin venemerkkeihin. Olemme digitoineet alkuperäiset kuomukaavamme ja näitä kaavoja käytämme uusintakuomujen teossa. Näin pystymme takaamaan tasaisen laadun uusintakuomujen suhteen.

Kun venekuomusi alkaa olla uusimisen tarpeessa, tiedät, että meiltä saat laatutuotteen, joka on jo alun perin suunniteltu veneesi käyttötarkoitus huomioiden.  Alkuperäiskuomujen valmistajana pystymme tarjoamaan sinulle veneeseesi ja vanhoille kuomukaarille sopivan alkuperäisten kaavojen mukaan valmistetun venekuomun.

Voit tarpeen mukaan uusia pelkän venekuomun ilman kuomukaaria, tai tilata kuomuusi myös uudet kaaret.  Lisäksi voit itse valita uuden kuomusi värin yli 20 värin valikoimastamme.

Venekuomun tarjouspyyntö

  Untitled Document

  Täytä lomake ja pyydä tarjous.

  Asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä, kun tarjouspyyntö on käsitelty.


  Jos et tiedä tarkasti veneesi tarkkaa merkkiä ja vuosimallia, tarvitsemme vanhan kuomusi tarkastettavaksi ennen kuin voimme aloittaa uuden kuomun tekemisen.

  Reunakiinnikkeiden paikoissa voi olla aina veneyksilöiden välisiä eroja. Varsinkin vanhemmissa; 90.-luvulla tai aiemmin valmistetuissa venemalleissa riski eroavaisuuksiin on suurempi. Näissä vanhemmissa malleissa tarvitsemme vanhan venekuomun valmistusprosessin loppuvaiheessa siihen, että reunakiinnikkeiden paikka tarkistetaan vanhasta kuomusta. Uudempien mallien osalta riski eroavaisuuksiin on pienempi, mutta vain kohdistamalla kiinnikkeet vanhasta kuomusta voimme taata täyden kuomun sopivuuden kiinnikepaikkojen osalta!

  1. Tarkista veneesi malli ja valmistusvuosi. Oikeilla tiedoilla veneesi mallista ja vuosimallista voimme varmistua siitä, että käyttämämme kaava on varmasti oikea. Samallakin venemallilla voi olla vuosimallikohtaisia variaatioita venekuomusta.

  2. Mieti valmiiksi uuden kuomusi väri. Värikartan näet TÄSTÄ.

  3. Ota yhteyttä meihin joko soittamalla p. 017 2659 500, sähköpostitse: va-varuste(at)va-varuste.fi tai täyttämällä alla oleva lomake.

  4. Jos sinulla on vanha kuomu ja olet lähettämässä sen meille, niin katso vanhan kuomun lähettämiseen liittyvät ohjeet TÄSTÄ -> Ennen lähettämäistä irrota kuomu kaarista ja puhdista siitä pahimmat liat pois. Jos kuomusi on märkä, niin odota, että se kuivuu.

  5. HUOM! Laita kuomupaketin sisälle lappu, jossa ovat yhteystietosi ja tiedot venemallista (merkki, malli, vuosimalli). Merkitse lappuun myös haluamasi uuden kuomun väri. Voit myös täyttää tiedot oheiselle lomakkeelle ja tulostaa sen. Tulosta lomake TÄSTÄ Muistathan laittaa täytetyn lomakkeen vanhan kuomun kanssa sisälle pakettiin. Paketin päälle teipatuissa lapuissa on repeämisen ja katoamisen riski kuljetuksen aikana!

  6. Jos meiltä ei löydy kaavaa veneesi kuomusta, voimme hyvin todennäköisesti valmistaa uuden kuomun kopioimalla vanhan kuomun. Laita meille valokuvia vanhasta kuomusta tai lähetä vanha kuomu meille arvioitavaksi, niin voimme antaa hinta-arvion kopioinnista. Jos tarjouksemme ei sinua miellytä, niin palautamme vanhan kuomusi veloituksetta sinulle takaisin.

  7. Lähetämme uuden kuomun sinulle sen valmistuttua. Paketin toimitus on postiennakkopakettina tai Kaukokiidon lähetyksenä, jolloin kuomu laskutetaan erikseen ennen lähettämistä. Uuden kuomun voi myös noutaa meiltä, jolloin maksu tapahtuu noudon yhteydessä.

   Täytä tarjouspyyntölomake:

   Vaadittu kenttä: *

   Asiakas vastaa veneestä antamiensa tietojen paikkansa pitävyydestä. Valmistamme veneen vuosimallin tai runkonumeron perusteella sopivan kuomun. Joskus kuomusta voi olla samaan veneeseen eri versioita riippuen valmistusajankohdasta

   Kuomukaaret

   Jos nykyinen kuomusi on VA-Varusteen valmistama ja tilaat uusintakuomun samanmallisena, käy uusi kuomu olemassa oleville kaarille. Voit siis edelleen käyttää nykyisiä ehjiä kaaria.

   Jos kuomukaaret ovat taipuneet tai rikki, kannattaa uusintakuomun kanssa tilata uudet kaaret. Lisäksi jos et ole tilaamassa samanmallista versiota kuin vanha kuomu, saatat tarvita uudet kaaret. Lisäksi jos ei ole varmuutta siitä, että uusi kuomu on samanmallinen kuin nykyinen kuomusi (esim. nykyinen kuomu ei ole VA-Varusteen valmistama), kannattaa tilata uudet kaaret.

   Kuomukaaret valmistetaan kuomumallista riippuen HST-teräsputkesta tai alumiinista. Myös putken paksuus riippuu kuomumallista, yleisimmät putkenpaksuudet ovat Ø18 (muoviheloilla), Ø20, ja Ø25mm (RST-heloilla).

  • Kyllä kiitos,Haluan uudet kuomukaaret

  • Ei kaariaVanhat kaaret sopivat käyttöön

   Valitse kuomukankaan väri

   Kuomukangas on aina laadukas Sunbrella Plus. Kaikki värit ovat samanhintaisia.

  • 5020 Valkoinen

  • 5030 Oyster

  • 5062 Kitti

  • 5035 Vaaleanharmaa

  • 5530 Keskiharmaa

  • 5049 Tummanharmaa

  • 5088 Chargoal Piqué

  • 5032 Musta

  • 5023 Kirkkaansininen

  • 5055 Ranskansininen

  • 5031 Mariininsininen

  • 5058 Tummanavy

  • 5026 Beige

  • 5040 Tummanvihreä

  • P015 Punainen

  • 5034 Viininpunainen

  • 5548 Taupe

  • P054 Titanium

  • 5085 Dark Smoke

  • 5082 Grafiitinharmaa

   Valitse kuomun viimeistely

   Valittavanasi on 3 värivaihtoehtoa, jotka vaikuttavat kuomun reunanauhan, vahvikkeiden, ompelulangan sekä vetoketjujen väriin.

  • Valkoinen:Valkeat reunakantit, vahvikkeet, vetoketjut ja tikkaukset

  • Harmaa:Harmaat reunakantit, vahvikkeet. Valkeat vetoketjut ja tikkaukset

  • Musta:Mustat reunakantit, vahvikkeet, vetoketjut ja tikkaukset

   Erityishuomiot


   Liitetiedostot

   Liitä kuvia kuomusta ja/tai veneestä tähän (supported image formats PNG, JPG, JPEG, GIF, BMP.)

   Hyväksy ehdot ja lähetä


   SähköpostitsePuhelimitse

  Huom! Tilauksesta valmistettavien uusintakuomujen ja satamapeittojen toimitusaika on tällä hetkellä noin 5 kk tilauksesta.

  Vahvistamme tarkemman toimitusajan tilausvahvistuksessa, jonka saatte tilauksestanne sähköpostiin, kun tilauksenne on meillä käsitelty.

  Sunbrella
  Materiaalit

  Venekuomumme valmistetaan materiaaleista, joita on helppo hoitaa ja jotka kestävät vuodesta toiseen. Kuomukankaaksi on kelpuutettu vain paras Sunbrella Plus –venekuomukangas. Kuomujen muina osina käytämme myös vain laadukkaimmista materiaaleista valmistettuja tarvikkeita.

  Kaavasto

  Kaavastomme kattaa jo tuhansia venemalleja ja täydentyy jatkuvasti. Jos meiltä ei löydy juuri sinun venemallisi kuomun kaavaa, pystymme erittäin todennäköisesti valmistamaan uuden venekuomun vanhan kuomusi perusteella.

  Jos sinulla ei ole vanhaa kuomua, ei tämäkään ole ongelma. Pystymme myös mitoittamaan moottoriveneeseesi kokonaan uuden, yksilöllisen ja juuri sinun veneesi tarpeisiin sopivan venekuomun. Uusien kuomujen mitoitukset teemme tehtaallamme olevassa mitoitushallissa Kuopiossa.

  Halutessasi lisätietoja joko vanhan kuomun kopioinnista tai uuden kuomun mitoittamisesta, niin laita meille kuvia ja lisätietoja sähköpostilla: asiakaspalvelu@va-varuste.fi

  Tai lähetä tarjouspyyntö lomakkeella.

  Oma suunnittelu
  VA-Varusteen omat suunnittelijat totetuttavat uusien tuotteiden piirustukset 3D-suunnitteluohjelmilla, tai perinteisillä mitoitustavoilla.
  Gerber-monikerrosleikkurit
  Kangasosat leikataan pääsääntöisesti automaattileikkureilla. Digitoituihin kuomukaavoihin perustuva automaattileikkuu takaa tasaisen laadun. Osat ovat aina samankokoisia ja kuomukiinnikkeiden paikat kaavan mukaisia.
  Kuomukaaret
  Valmistamme venekuomujen kaaret pääosin itse. Omat metalliosastomme Kuopiossa ja Suwałkissa tarjoavat vahvan erikoisosaamisen ja kaavat ovat aina ajan tasalla.
  Ompelu ja viimeistely
  Perinteisiä kädentaitoja ja nykyaikaisia tuotantomenetelmiä yhdistämällä saamme kuomut ommeltua ja viimeisteltyä laadusta tinkimättä.
  VA-Lokki
  Sähköinen lintukarkoitin

  VA-Lokki on sähköinen linnunkarkotin, joka perustuu samaan tekniikkaan kuin perinteiset eläinten sähköpaimenet.  Venekuomun katto-osaan ommellaan sähköä johtavasta langasta virtapiiri ja veneeseen asennetaan sähköpaimen-yksikkö, joka antaa tarvittavan sähköimpulssin virtapiiriin. Ommeltu virtapiiri on vesitiivis, ja vesitiiviyden varmistamiseksi tulee kuomun katto vielä kyllästää aineella, joka toimitetaan tuotteen mukana.

  Virtayksikkö käyttää virtalähteenä veneen akkua tai paristoja. Jos käytetään paristoja, riittää niissä virta noin kuukauden ajan käyttöön. Akkukäyttöisessä versiossa, virtayksikkö katkaisee virran, jos akun varaustaso laskee liiaksi. Näin estetään veneen akun loppuminen.

  Lintu saa pienen sähköiskun laskeuduttuaan venekuomun katto-osalle. Sähköisku estää erittäin tehokkaasti lintujen olemisen venekuomun päällä, jolloin lintujen ulosteiden aiheuttamat ongelmat vähentyvät huomattavasti. Linnun saama sähköisku ei ole vahingollinen linnulle. VA-Lokki on suunniteltu toimimaan veneessä ja se on helppokäyttöinen.

  Huomioithan, että VA-Lokkia ei voi ostaa erikseen vaan se voidaan tehdä vain kuomun uusimisen yhteydessä uuteen kuomuun. Tuote suunnitellaan aina kuomukohtaiseksi. VA-Lokki on saatavilla vain kaavoillamme valmistettuihin kuomuihin.

  TAKAISIN YLÖS

  Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

  Necessary

  Advertising

  Analytics

  Other