Lisämukavuutta veneilyyn

Venekuomut

Venekuomu toimii lisäsuojana eri olosuhteissa, oli kyseessä sitten sadekeli tai kuuma aurinkoinen päivä. Venekuomun toimivuus, ulkonäkö ja kestävyys ovat aina tärkeä osa veneen käytettävyyttä ja ilmettä.

VA-Venekuomut vuodesta 1969

Toimivuutta, tyyliä ja kestävyyttä

Alkuperäiset venekuomumme on aina suunniteltu yhteistyössä veneiden valmistajien kanssa huomioiden veneiden eri käyttötarkoitukset. Näin venekuomut palvelevat parhaiten veneen käyttäjää. Olemme valmistaneet alkuperäiset venekuomut useimpiin kotimaisiin ja skandinaavisiin venemerkkeihin. Olemme digitoineet alkuperäiset kuomukaavamme ja näitä kaavoja käytämme uusintakuomujen teossa. Näin pystymme takaamaan tasaisen laadun uusintakuomujen suhteen.

Kun venekuomusi alkaa olla uusimisen tarpeessa, tiedät, että meiltä saat laatutuotteen, joka on jo alun perin suunniteltu veneesi käyttötarkoitus huomioiden.  Alkuperäiskuomujen valmistajana pystymme tarjoamaan sinulle veneeseesi ja vanhoille kuomukaarille sopivan alkuperäisten kaavojen mukaan valmistetun venekuomun.

Voit tarpeen mukaan uusia pelkän venekuomun ilman kuomukaaria, tai tilata kuomuusi myös uudet kaaret.  Lisäksi voit itse valita uuden kuomusi värin yli 20 värin valikoimastamme.

Venekuomun tarjouspyyntö

Täytä lomake ja pyydä tarjous.

Asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä, kun tarjouspyyntö on käsitelty.

Jos et tiedä tarkasti veneesi tarkkaa merkkiä ja vuosimallia, tarvitsemme vanhan kuomusi tarkastettavaksi ennen kuin voimme aloittaa uuden kuomun tekemisen.

Reunakiinnikkeiden paikoissa voi olla aina veneyksilöiden välisiä eroja. Varsinkin vanhemmissa; 90.-luvulla tai aiemmin valmistetuissa venemalleissa riski eroavaisuuksiin on suurempi. Näissä vanhemmissa malleissa tarvitsemme vanhan venekuomun valmistusprosessin loppuvaiheessa siihen, että reunakiinnikkeiden paikka tarkistetaan vanhasta kuomusta. Uudempien mallien osalta riski eroavaisuuksiin on pienempi, mutta vain kohdistamalla kiinnikkeet vanhasta kuomusta voimme taata täyden kuomun sopivuuden kiinnikepaikkojen osalta!

  1. Tarkista veneesi malli ja valmistusvuosi. Oikeilla tiedoilla veneesi mallista ja vuosimallista voimme varmistua siitä, että käyttämämme kaava on varmasti oikea. Samallakin venemallilla voi olla vuosimallikohtaisia variaatioita venekuomusta.
  2. Mieti valmiiksi uuden kuomusi väri. Värikartan näet TÄSTÄ.
  3. Ota yhteyttä meihin joko soittamalla p. 017 2659 500, sähköpostitse: va-varuste@va-varuste.fi tai täyttämällä alla oleva lomake.
  4. Jos sinulla on vanha kuomu ja olet lähettämässä sen meille, niin katso vanhan kuomun lähettämiseen liittyvät ohjeet TÄSTÄ. Ennen lähettämistä irrota kuomu kaarista ja puhdista siitä pahimmat liat pois. Jos kuomusi on märkä, niin odota, että se kuivuu.
  5. HUOM! Laita kuomupaketin sisälle lappu, jossa ovat yhteystietosi ja tiedot venemallista (merkki, malli, vuosimalli). Merkitse lappuun myös haluamasi uuden kuomun väri. Voit myös täyttää tiedot oheiselle lomakkeelle ja tulostaa sen. Tulosta lomake TÄSTÄ. Muistathan laittaa täytetyn lomakkeen vanhan kuomun kanssa sisälle pakettiin. Paketin päälle teipatuissa lapuissa on repeämisen ja katoamisen riski kuljetuksen aikana!
  6. Jos meiltä ei löydy kaavaa veneesi kuomusta, voimme hyvin todennäköisesti valmistaa uuden kuomun kopioimalla vanhan kuomun. Laita meille valokuvia vanhasta kuomusta tai lähetä vanha kuomu meille arvioitavaksi, niin voimme antaa hinta-arvion kopioinnista. Jos tarjouksemme ei sinua miellytä, niin palautamme vanhan kuomusi veloituksetta sinulle takaisin.
  7. Lähetämme uuden kuomun sinulle sen valmistuttua. Paketin toimitus on postiennakkopakettina tai Kaukokiidon lähetyksenä, jolloin kuomu laskutetaan erikseen ennen lähettämistä. Uuden kuomun voi myös noutaa meiltä, jolloin maksu tapahtuu noudon yhteydessä.

Täytä tarjouspyyntölomake:

Vaadittu kenttä: *

Asiakas vastaa veneestä antamiensa tietojen paikkansa pitävyydestä. Valmistamme veneen vuosimallin tai runkonumeron perusteella sopivan kuomun. Joskus kuomusta voi olla samaan veneeseen eri versioita riippuen valmistusajankohdasta.

Kuomukaaret

Jos nykyinen kuomusi on VA-Varusteen valmistama ja tilaat uusintakuomun samanmallisena, käy uusi kuomu olemassa oleville kaarille. Voit siis edelleen käyttää nykyisiä ehjiä kaaria.

Jos kuomukaaret ovat taipuneet tai rikki, kannattaa uusintakuomun kanssa tilata uudet kaaret. Lisäksi jos et ole tilaamassa samanmallista versiota kuin vanha kuomu, saatat tarvita uudet kaaret. Lisäksi jos ei ole varmuutta siitä, että uusi kuomu on samanmallinen kuin nykyinen kuomusi (esim. nykyinen kuomu ei ole VA-Varusteen valmistama), kannattaa tilata uudet kaaret.

Kuomukaaret valmistetaan kuomumallista riippuen HST-teräsputkesta tai alumiinista. Myös putken paksuus riippuu kuomumallista, yleisimmät putkenpaksuudet ovat Ø18 (muoviheloilla), Ø20, ja Ø25mm (RST-heloilla).

Valitse kuomukankaan väri

Kuomukangas on aina laadukas Sunbrella Plus. Kaikki värit ovat samanhintaisia.

Valitse kuomun viimeistely

Valittavanasi on 3 värivaihtoehtoa, jotka vaikuttavat kuomun reunanauhan, vahvikkeiden, ompelulangan sekä vetoketjujen väriin.

Erityishuomiot

Liitetiedostot

Hyväksy ehdot ja lähetä

Huom! Tällä hetkellä tilauksesta valmistettavien uusintakuomujen  

Toimitusaika noin 4-6 viikkoa

Vahvistamme tarkemman toimitusajan tilausvahvistuksessa, jonka saatte tilauksesta sähköpostiin, kun tilauksenne on meillä käsitelty.

Sunbrella

Materiaalit

Venekuomumme valmistetaan materiaaleista, joita on helppo hoitaa ja jotka kestävät vuodesta toiseen. Kuomukankaaksi on kelpuutettu vain paras Sunbrella Plus –venekuomukangas. Kuomujen muina osina käytämme myös vain laadukkaimmista materiaaleista valmistettuja tarvikkeita.

 

Kaavasto

Kaavastomme kattaa jo tuhansia venemalleja ja täydentyy jatkuvasti. Jos meiltä ei löydy juuri sinun venemallisi kuomun kaavaa, pystymme erittäin todennäköisesti valmistamaan uuden venekuomun vanhan kuomusi perusteella.

Jos sinulla ei ole vanhaa kuomua, ei tämäkään ole ongelma. Pystymme myös mitoittamaan moottoriveneeseesi kokonaan uuden, yksilöllisen ja juuri sinun veneesi tarpeisiin sopivan venekuomun. Uusien kuomujen mitoitukset teemme tehtaallamme olevassa mitoitushallissa Kuopiossa.

Halutessasi lisätietoja joko vanhan kuomun kopioinnista tai uuden kuomun mitoittamisesta, niin laita meille kuvia ja lisätietoja sähköpostilla: asiakaspalvelu@va-varuste.fi

Tai lähetä tarjouspyyntö lomakkeella.

Oma suunnittelu

VA-Varusteen omat suunnittelijat toteuttavat uusien tuotteiden piirustukset 3D-suunnitteluohjelmilla, tai perinteisillä mitoitustavoilla.

Gerber-monikerrosleikkurit

Kangasosat leikataan pääsääntöisesti automaattileikkureilla. Digitoituihin kuomukaavoihin perustuva automaattileikkuu takaa tasaisen laadun. Osat ovat aina samankokoisia ja kuomukiinnikkeiden paikat kaavan mukaisia.

Kuomukaaret

Valmistamme venekuomujen kaaret pääosin itse. Omat metalliosastomme Kuopiossa ja Suwałkissa tarjoavat vahvan erikoisosaamisen ja kaavat ovat aina ajan tasalla.

Ompelu ja viimeistely

Perinteisiä kädentaitoja ja nykyaikaisia tuotantomenetelmiä yhdistämällä saamme kuomut ommeltua ja viimeisteltyä laadusta tinkimättä.

VA-Lokki

Sähköinen lintukarkoitin

VA-Lokki on sähköinen linnunkarkotin, joka perustuu samaan tekniikkaan kuin perinteiset eläinten sähköpaimenet.  Venekuomun katto-osaan ommellaan sähköä johtavasta langasta virtapiiri ja veneeseen asennetaan sähköpaimen-yksikkö, joka antaa tarvittavan sähköimpulssin virtapiiriin. Ommeltu virtapiiri on vesitiivis, ja vesitiiviyden varmistamiseksi tulee kuomun katto vielä kyllästää aineella, joka toimitetaan tuotteen mukana.

Virtayksikkö käyttää virtalähteenä veneen akkua tai paristoja. Jos käytetään paristoja, riittää niissä virta noin kuukauden ajan käyttöön. Akkukäyttöisessä versiossa, virtayksikkö katkaisee virran, jos akun varaustaso laskee liiaksi. Näin estetään veneen akun loppuminen.

Lintu saa pienen sähköiskun laskeuduttuaan venekuomun katto-osalle. Sähköisku estää erittäin tehokkaasti lintujen olemisen venekuomun päällä, jolloin lintujen ulosteiden aiheuttamat ongelmat vähentyvät huomattavasti. Linnun saama sähköisku ei ole vahingollinen linnulle. VA-Lokki on suunniteltu toimimaan veneessä ja se on helppokäyttöinen.

Huomioithan, että VA-Lokkia ei voi ostaa erikseen vaan se voidaan tehdä vain kuomun uusimisen yhteydessä uuteen kuomuun. Tuote suunnitellaan aina kuomukohtaiseksi. VA-Lokki on saatavilla vain kaavoillamme valmistettuihin kuomuihin.

va-snap

Helppokäyttöinen kiinnike

Venevalmistajalle suunniteltaviin kuomuihin on tarjolla monenlaisia kiinnikeratkaisuja. Olemme kehittäneet myös oman kiinnikkeen VA-Snapin. Tämä tyylikäs kiinnike ei vaadi vahvikelappua kuomuun, vaan kuomukankaaseen tehdään leikkuuvaiheessa reikä, johon kiinnike asennetaan. VA-Snapin vastakappaleena voidaan veneen puolella käyttää VA-Snapin omia kiinnikkeitä tai neppareita. Veneenpuolen kiinnikkeitä on saatavana metallisina, kromattuina, mustina sekä muovisina. Kuomukankaaseen tulevia VA-Snap -kiinnikkeitä on saatavina eri väreissä eli väritys voidaan sovittaa kuomun/kantin väriin. VA-Snap on helppokäyttöinen: kiinnikkeen sisällä on HST-pidätinrengas, joka kestää satojatuhansia irrotuskertoja. Jos joku osa rikkoutuu vahingossa, on sen vaihtaminen helppoa.